In het gebouwde huis of huisje zijn aanvankelijk alleen dragende muren aanwezig en bij het plannen van scheidingswanden wordt in de eerste plaats rekening gehouden met hun locatie. Het ontwerp en de materialen die zijn gekozen voor de constructie van binnenwanden zijn afhankelijk van de specifieke kenmerken van de toekomstige werking van het pand, de vereisten voor hun geluidsisolatie en hoe lang de verdeling van de ruimte zou moeten zijn.
A2 CONSTRUCTION GROUP houdt zich bezig met het bouwen van stationaire binnenwanden. Onze specialisten creëren duurzaamheid die de nodige kenmerken hebben voor weerstand tegen hoge luchtvochtigheid, warmte-isolerende eigenschappen en geluidsisolerende parameters.
Indien nodig biedt het ontwerp van scheidingswanden de mogelijkheid om technische systemen verborgen te leggen – bedrading, leidingen, ventilatieschachten.
Het is verplicht om een schema van verborgen communicatie op te stellen, wat in de toekomst zal helpen om moeilijkheden en onaangename verrassingen te voorkomen in het geval van herontwikkeling van het pand.
A2 CONSTRUCTION GROUP biedt de constructie van binnenwanden aan:
- Van baksteen;
- Van gipsplaten;
- Van tand- en groefplaten en -blokken;
- Van schuim en gasbeton.
Bakstenen scheidingswanden
Bakstenen scheidingswanden worden geclassificeerd als monolithisch. Ze worden in de regel gebouwd met een dikte van de helft of een kwart van een baksteen (respectievelijk 120 en 65/88 mm). Een scheidingswand met een dikte van een kwart steen, waarvan de lengte anderhalve meter of meer is, heeft versterking nodig (metaaldraad met een diameter van 4-6 mm wordt horizontaal in elke derde of vierde rij stenen gelegd) . Aan het einde van het metselwerk wordt de scheidingswand aan beide zijden gepleisterd, waarna het oppervlak wordt voorbereid voor afwerking – behangen, schilderen, betegelen of kunststeen, sierpleister aanbrengen.
De voordelen van bakstenen scheidingswanden zijn onder meer:
- Goede geluiddempende eigenschappen (halfstenen muur absorbeert 47 dB),
- Vochtbestendigheid (voor badkamers, sauna’s, zwembaden is het gebruik van massieve baksteen aanbevolen);
- Mogelijkheid tot latere bevestiging van hangend meubilair (kasten, planken) en beugels voor huishoudelijke apparaten en elektronica aan de scheidingswand.
Het nadeel van bakstenen scheidingswanden is dat ze zwaar zijn en een stevige extra belasting op de vloeren geven – een vierkante meter van een halfstenen scheidingswand weegt ongeveer 280 kg. Het plaatsen van een stenen scheidingswand kost meer tijd dan bijvoorbeeld een gipsplaatconstructie, omdat je eerst moet wachten tot de mortel volledig is uitgehard en daarna het gips is opgedroogd. Desalniettemin is dit een van de meest populaire opties voor het in zones onderverdelen van de ruimte van huisjes en privéwoningen, aangezien de stenen scheidingswand de meest duurzame duurzame is.
Scheidingswanden van tand- en groefplaten
Met tand- en groefplaten van bouwgips is relatief snel een stevige binnenwand te bouwen. De platen zijn uitgerust met verbindingselementen (groef en tong), waardoor ze betrouwbaar aan elkaar worden bevestigd.
De voordelen van tand-en-groefplaten zijn vochtbestendigheid, geurloosheid, duurzaamheid, weerstand tegen schimmels en rottende bacteriën, onbrandbaarheid, het vermogen om te “ademen”, waarbij de optimale luchtvochtigheid in de kamer wordt gehandhaafd. Geluidsisolatieparameters – 41 dB bij installatie in één rij en 60 dB met een dubbele dikte van de scheidingswand. Montage met lijm elimineert “vuil” werk. Ook is het belangrijk dat tand- en groefplaten niet gepleisterd hoeven te worden. Hun oppervlak is egaal genoeg om meteen door te gaan naar wanddecoratie.
De nadelen zijn onder meer de relatieve kwetsbaarheid van tand-en-groefplaten – ze zijn niet bestand tegen zware hangende meubels en andere interieurartikelen die meer dan 30 kg wegen. Als het desondanks dringend nodig is om dergelijke meubelelementen te bevestigen, dan gebeurt dit met bouten die volledig door de scheidingswand gaan. Voorwerpen met een gewicht tot 30 kg worden aanbevolen om te worden bevestigd met ankers, lichte interieurdetails – met pluggen.
Cellenbetonblokken en schuimblokken
Scheidingswanden van gas- en schuimbeton onderscheiden zich door een hoge mate van brandveiligheid en uitstekende warmte- en geluidsisolerende eigenschappen.
- Luchtbellen gevormd tijdens het schuimen van de oplossing – een uitstekende warmte-isolator.
- Bij brand kan de scheidingswand gedurende 150 minuten de branduitbreiding indammen.
- De geluidsisolatie-index van het blok is 35-37 dB, met een dubbele dikte van de scheidingswand – 44-46 dB.
- Scheidingswanden van schuim en cellenbeton zijn lichter dan bakstenen (een blok cellenbeton heeft afmetingen van 200 x 250 x 60 mm en een gewicht van 18 kilogram. Het vervangt een stuk metselwerk van 15 stenen van 70 kg).
Schuimblokken kunnen op tegellijm of cementzandmortel worden gelegd. De nadelen van scheidingswanden van dit materiaal zijn onder meer een slecht ademend vermogen.
Gipsplaten scheidingswanden
De meest populaire tegenwoordig zijn gipsplaatwanden. Goedkoop, lichtgewicht, geprefabriceerd, ze behoren tot de categorie frameconstructies. Binnen zo’n scheidingswand kun je een warmte-isolerend materiaal op basis van minerale wol plaatsen, leidingen en elektrische bedrading uit het zicht verwijderen en een ventilatieschacht leggen.
De installatieprocedure is als volgt: eerst wordt een frame gemaakt van aluminium profielen en geleiders, vervolgens worden op maat gesneden gipsplaatplaten eraan bevestigd met zelftappende schroeven. De voegen van de platen zijn geplamuurd, het oppervlak van de scheidingswand is geprimed. Vervolgens kunt u doorgaan met het afwerken van de muren.
Voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid wordt gekozen voor vochtbestendige gipsplaat. Planken en decoratieve elementen met een gewicht tot 15 kg kunnen met schroeven of pluggen aan een gipsplaatwand worden gehangen, en items met een gewicht tot 70 kg moeten aan het frame worden bevestigd.
Scheidingswanden kunnen worden geplaatst met daaropvolgende afwerking.
Alle werkzaamheden worden uitgevoerd in volledige overeenstemming met de technische normen, er wordt een garantie verstrekt.