Afbouw is de laatste fase van de bouw of renovatie van gebouwen. Ze worden uitgevoerd om de structuur van het huis te beschermen tegen de effecten van de externe omgeving, comfortabele leefomstandigheden te creëren en het huis een complete uitstraling te geven.
De afwerking gebeurt zowel binnen (binnenafwerking) als buiten gebouwen (buitenafwerking). Afwerkingsmaterialen moeten voldoen aan qualiteits normen, bestand zijn tegen destructieve mechanische invloeden en hun oorspronkelijke uiterlijk lang behouden.
Diverse soorten afwerkingswerken
- Glaswerk
- Pleisterwerk
- Schilderwerk
- Bekledingswerkzaamheden
- Behangsticker
- Papieren achtergronden
- Vliesbehang
- Vinylbehang
- Luxe behang gemaakt van natuurlijke materialen
- Textielbehang
- Vloeibaar behang
- Vloerinstallatie
- Parket
- Parketplaat
- Laminaat
Fijne afwerking
Bij de bouw van een huis of de verbouwing ervan hoort een fijne afwerking. Afwerking omvat werkzaamheden aan het egaliseren van de oppervlakken van plafonds, muren, vloeren; indien nodig, een vloerverwarming -systeem; installatie van verwarmings-, watervoorzienings- en rioleringssystemen; elektrische bedrading leggen; installatie van raam- en deurblokken, alle soorten beglazing.
Onder fijn (af)werken vallen de volgende soorten werkzaamheden:
- Installatie van sanitair.
- Het leggen van keramische tegels.
- Afwerking van plafonds en wanden – afwerken van gips en plamuur, schilderen, behangen, afwerken met sierpanelen en kunststeen en ander ontwerpwerk.
- Installatie van de definitieve vloerbedekking.
- Installatie van stopcontacten, schakelaars, installatie van hangmeubels en andere handelingen ter decoratie van een huis of appartement.
Fijne afwerking maakt de bouw of verbouwing van de woning compleet, na oplevering is de woning klaar voor bewoning en permanente bewoning.
De belangrijkste soorten afwerkingswerken
Afwerkingswerken worden, afhankelijk van het doel en de technologische handelingen, ingedeeld in stukadoorswerk, glaswerk, schilderwerk, gevelbekleding, behangerswerk en het afwerken van vloerbedekkingen.
Glas werk
Beglazing van externe raam- en deuropeningen van gebouwen wordt uitgevoerd in de eerste fase van ruwe afwerking. De meeste interieurdecoratiewerkzaamheden kunnen niet worden uitgevoerd zonder het installeren van ramen en deuren, aangezien pleisters en verf, behang en andere interieurafwerkingsmaterialen niet bedoeld zijn voor gebruik in tochtige en vochtige omstandigheden.
Beglazing gebeurt op verschillende manieren, maar in moderne constructies worden in de regel kant-en-klare ramen met dubbele beglazing geïnstalleerd die in de fabriek zijn gemaakt. Om glazen blokken te plaatsen, is het beter om een gespecialiseerd team van onze arbeiders uit te nodigen.
Pleisterwerk
Het bepleisteren van gevels, binnenmuren, plafonds is een verplicht onderdeel van de afwerking.
Gips wordt aangebracht om bouwoppervlakken te beschermen tegen omgevingsinvloeden en warmteverlies, en om de ondergrond waterpas te maken voor een fijne afwerking.
Stukadoorswerken zijn onder te verdelen in twee soorten: nat en droog stukadoorswerk. Nat of monolithisch gips is het aanbrengen van oplossingen van verschillende gipsmengsels op het oppervlak om decoratieve oppervlakken met reliëf te egaliseren of te verkrijgen. Nu produceren ze veel droge stopverf- en gipsmengsels, die voor het aanbrengen alleen met water hoeven te worden verdund. Volgens hun samenstelling zijn ze:
- Normaal. Bestaande uit een bindmiddel en vulstoffen, worden ze gebruikt om verschillen in de basis te egaliseren en weg te werken voordat ze worden afgewerkt.
- Gespecialiseerd. Ze bevatten speciale additieven en hebben bepaalde eigenschappen: geluiddicht, waterdicht, vorstbestendig, warmte-isolerend en andere.
- Decoratief. Ze egaliseren niet alleen het oppervlak, maar geven het ook een origineel reliëf en kleur.
Droog gips wordt gipsplaatplaten genoemd, met behulp waarvan ze de binnenhuisinrichting van muren, plafonds en scheidingswanden tussen kamers uitvoeren. Gipsplaat ziet er goed uit in het interieur, maar het wordt niet aanbevolen om het te gebruiken voor buitenwerk, omdat het materiaal niet de nodige weerstand heeft tegen weersinvloeden.
Schilderen
Schilderwerk is het schilderen van oppervlakken met als doel bescherming tegen de externe omgeving, het waarborgen van sanitaire en hygiënische vereisten en het verbeteren van het uiterlijk. Schilderverven worden gemaakt op water- of niet-waterige basis.
In het eerste geval zijn de kleurpigmenten gebonden door cement, lijm, kalk, vloeibaar glas; in de tweede – met synthetische harsen, bitumen, drogende oliën en andere natuurlijke of synthetische materialen. Verschillende oplosmiddelen geven de verf de nodige consistentie.
De kwaliteitskenmerken van het bindmiddel bepalen het type verf: olie, lijm, synthetisch. Lijmverven worden in de regel gebruikt voor de interne oppervlakken van een gebouw, olieverf wordt gebruikt voor het schilderen van gevels, natte ruimtes en metalen constructies. Synthetische, op water gebaseerde, silicaat kleurstoffen zijn veelzijdig en geschikt voor elk oppervlak.
De technologie van schilderwerken bestaat uit verschillende bewerkingen: oppervlakken reinigen van onregelmatigheden, vuil en stof verwijderen, plamuren, grond aanbrengen, in meerdere lagen schilderen.
Gevelwerk ( tegelwerk)
Gevelwerken bestaan uit het afwerken van gevels, buiten- en binnenmuren, plafonds en vloeren met keramische tegels, gevelpanelen, keramiek en natuurgraniet, kunst- en natuursteen en andere gevelmaterialen.
De bekledingstechnologie hangt af van de eigenschappen van het oppervlak en van de eigenschappen van het materiaal. De algemene regels voor gevelwerk zijn als volgt:
- Hoge hechting (hechting aan het oppervlak). Deze kwaliteit wordt gegarandeerd door de juiste keuze van de lijmsamenstelling en het voldoen aan de legvoorwaarden voor een bepaald materiaal.
- De afwezigheid van holtes onder het bekledingsmateriaal, hiervoor is het noodzakelijk om de basis goed waterpas te zetten en het lijmmengsel gelijkmatig aan te brengen.
- Afwezigheid van scheuren, schilfers, onregelmatigheden, resten van uitgeharde mortel.
- Gelijk in breedte en loodrecht op elkaar geplaatste naden.
Het werk begint met de bovenoppervlakken (plafonds, muren) en gaat dan verder met het aanbrengen van de vloer. De uitzondering zijn sanitaire voorzieningen – badkamers, douches, toiletten, garages. Bij hoge luchtvochtigheid vormt zich condens op de muren en kan water in de voegen van de plafonds binnendringen. Daarom worden in dergelijke kamers eerst vloertegels gelegd.
Behangen
Het plakken van de muren met behang is de laatste fase van interieurdecoratie, met uitzondering van het schilderen of lakken van de vloeren. De markt van afwerkingsmaterialen is verzadigd met rolmaterialen met verschillende texturen, kleuren en kwaliteitskenmerken. Overweeg de meest populaire.
Papier behang
Een veel voorkomende behangsoort, het goedkoopste en makkelijkst te plakken. Er wordt enkellaags behang (simplex) en tweelaags behang (duplex) geproduceerd. Vaker hebben ze een gladde textuur, maar er zijn ook reliëfafbeeldingen. Papierbehang is een milieuvriendelijk materiaal, maar ze zijn gevoelig voor vocht, vervagen en absorberen geuren. Meestal word het gebruikt in woonkamers.
Vliesbehang
Ze zijn gemaakt van niet-geweven dichte stoffen. Veel sterker dan papierbehang, niet gevoelig voor vocht, milieuvriendelijk, krimpt niet na plakken en verbergt kleine oppervlaktedefecten. Goed voor muren en plafonds. Als er een laag vinyl op vliesbehang wordt aangebracht, kunnen deze worden gelijmd om te schilderen.
Vinyl behang
Verkrijgbaar met papieren of niet-geweven rug met schuimvinylrug. Dergelijke achtergronden vervagen niet, ze kunnen worden gewassen en geverfd. In de verkoop zijn er glad, reliëfbehang, evenals gezeefdrukte doeken. Vinylbehang laat geen lucht door, dus het is beter om het niet te gebruiken in slaapkamers en kinderkamers, maar in de keuken en in de gang zal dergelijk materiaal kunnen.
Behang gemaakt van natuurlijke materialen
Als basis wordt papier of tussenvoering gebruikt en de toplaag is gemaakt van natuurlijke materialen: bamboe, stro. Fineer, kurk, riet en andere.
Milieuvriendelijke materialen, zien er prachtig uit op de muren, maar zijn gevoelig voor vocht en kunnen vervagen in de zon.
Vaak wordt natuurlijk behang op een van de muren geplakt, wat het interieur een originele uitstraling geeft.
Textiel behang
De voorzijde van het stoffen behang is gemaakt van zijde, katoen, velours, linnen en andere natuurlijke en synthetische materialen. Stoffen behang is bestand tegen zonlicht, heeft warmte-isolerende en geluidsisolerende eigenschappen. Hun nadelen zijn onder meer een lage weerstand tegen vocht, vervuiling, geuren, mechanische schade.
Vloeibaar behang
Vloeibaar behang lijkt qua uiterlijk op sierpleister. Ze zijn gemaakt van cellulose met toevoeging van verschillende vezels, glitters en natuurlijke kleurstoffen. Onschadelijk voor de gezondheid, egaliseert de muren, creëert een ongewoon reliëfoppervlak.
Vanwege hun hoge hygroscopiciteit worden ze niet aanbevolen voor gebruik in natte ruimtes. Verkocht in de vorm van droge mengsels, die vóór het aanbrengen met water worden verdund.
Naast de hierboven genoemde zijn acryl, gemetalliseerd behang, glasvezel afwerkingsrolmaterialen, fotobehang en andere te koop. Lijmsamenstellingen voor elk type behang worden geselecteerd in overeenstemming met de instructies die bij de partij materiaal zijn gevoegd.
Afwerkingstechnologie varieert afhankelijk van het type behang. Alvorens te plakken, is het noodzakelijk om het oppervlak schoon te maken en waterpas te maken, het is beter om het behang te lijmen, beginnend bij het raam van de kamer. Het is raadzaam om tocht tijdens het gebruik te vermijden.
Vloerbedekking
Vloeren completeren de afwerking van de woning. Met een verscheidenheid aan moderne materialen kunt u voldoen aan de diverse smaken. Hier zijn enkele voorbeelden van veelvoorkomende vloerbedekkingen.
Parket
Het beproefde materiaal heeft zijn relevantie in onze dagen niet verloren. Nu worden vaker parketplanken gelegd van verschillende houtsoorten: eiken, esdoorn, essen, beuken. Computertechnologieën maken het mogelijk om het legpatroon te modelleren en originele ontwerpoplossingen uit te voeren.
Parket bord
Voor de prijs steekt het materiaal gunstig af bij parket. Het is gemaakt van natuurlijk hout in een breed scala aan kleurtinten. Het leggen van parketplanken wordt uitgevoerd volgens het principe van vergrendeling. Net als parket leent parketplaat zich goed voor herhaaldelijk schrapen, reinigen en lakken.
Laminaat
Betrouwbaar materiaal, bestand tegen krassen en mechanische schade. De toplaag imiteert de textuur van hout, parket, keramische tegels, natuursteen – het hangt allemaal af van de smaak en voorkeuren van de klant. Tijdens het leggen wordt het materiaal gefixeerd met behulp van vergrendelingselementen waarin het ontwerp van de panelen voorziet.
Naast deze materialen worden houten planken, kurkvloeren, matten, keramische tegels, porselein, platen van natuursteen of kunststeen, gerolde materialen (tapijt, linoleum) gebruikt voor het afwerken van vloeren.
De technologie van het leggen van vloeren varieert afhankelijk van het gekozen materiaal. Na de installatie van de vloeren kan de inrichting van de kamer als voltooid worden beschouwd.
A2 CONSTRUCTION GROUP voert afwerkingswerken uit voor particuliere woningen, appartementen en openbare gebouwen. Door contact met ons op te nemen, ontvangt u een prachtig, gezellig huis, waarvan het ontwerp voldoet aan alle eisen van betrouwbaarheid en milieuveiligheid.
Wij brengen geen kosten in rekening voor het vertrek van specialisten voor metingen en beoordeling van de werkomstandigheden. Onze specialisten voeren zowel individuele werkzaamheden als sleutel klare afbouw van appartementen en woningen uit.
De totale kosten van reparatie- en afwerkingsdiensten zijn afhankelijk van vele factoren en worden berekend na verduidelijking van de omvang van het werk. We hebben betaalbare prijzen en een individuele benadering van elke klant.
U kunt telefonisch, per e-mail of online contact opnemen.